>

250 g un
500 ml süt
75 g tereyağı
3 yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
Krebin içine koyacağınız çeşitli malzemeler
Ben nutella ve muz tercih ediyorum, kızım toz şekerlisine bayılır, kızımın arkadaşlarından birisi toz nesquik’li tercih eder, limon reçellisi reçel sevmeyenleri bile baştan çıkarır, reçelin altına labne döşemek ise cabası, beyaz peynir ve zeytin ezmeli bile yiyeni var, kısacası yaratıcılığın sonu yok, beşamel soslu herhangi bir iç, akşamdan kalanları unutmayın, ve üzerine kaşar rendesi ile mikro dalga ya da klasik fırında ısıtarak öğlen ya da akşam yemeği bile yapabilirsiniz.

Önce 75 g tereyağını eritin, bekleye dursun. Bir tasa unu, iki çorba kaşığı toz şekeri ve bir tutam tuzu koyarak karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın. Havuzun içerisine 3 yumurtayı kırın ve bir miktar sütü dökün. Tel çırpıcı ile her seferinde kenarlardan biraz daha un alarak yavaş yavaş karıştırmaya başlayın. Aynı anda erimiş terayağını da yavaş yavaş katın. Amacımız topaksız bir hamur haline getirmek. Hamurun kıvamı ne kadar koyu olursa topaklar da o kadar çabuk kaybolur ve yeni topak oluşmaz. Kıvamı çok koyu olmuşsa ve karıştırmakta zorlanıyorsanız biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Topaksız hamuru elde ettikten sonra tüm sütü yavaş yavaş yedirerek hamuru karıştırmaya devam edin. Aşağı yukarı 10 seferde tüm sütü yedirin. Pişirmeye başlamadan önce hamuru 1 saat dinlendirin. Pişirmeden önce hamurun kıvamını kontrol edin, genellikle hamur koyulaşır ve biraz daha sıvı eklemek gerekir. Ben su ekliyorum. Yarım bardağı geçmeyin. Ayrıca, biraz daha hafif krepler elde etmek için sütün bir kısmını yaklaşık 75-100 ml kadar su ile değiştirebilirsiniz. İnce krep seviyorsanız tavaya döktüğünüzde kolayca yayılmalı. Kalın krep seviyorsanız hamuru biraz daha koyu kıvamda bırakabilirsiniz. Pişirirken tavayı yağlamaya gerek yok. Krep tavası kullanın daha iyi sonuç alırsınız. İlk krebi tavaya dökmeden önce tavanın iyice ısınmış olması gerekir, aksi taktirde krep tavaya yapışır. Kenarları renk değiştirmeye başlayınca spatula yardımı ile diğer yüzünü çevirin. Tekrar çevirirken spatula kullanmanıza gerek yok, havaya fırlatmayı deneyebilirsiniz. Püf noktası tavayı ileri ve hafif yukarı doğru savurmak.
Afiyet olsun.
.

Reklamlar