Karamel için:

150 gr toz şeker
45 ml su
Kremi için:
1/2 lt süt
7 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
3 yumurta
Fırını 150 C de önceden ısıtın. Cam ölçü kabına şekeri ve suyu koyun, hafif karıştırın. Mikro dalgada en yüksek güçte 10 dk kadar döndürün. Bu süre mikro dalga fırınınızın gücüne göre değişebilir. Karamelin oluşumunu sürekli kontrol edin. Bal rengine dönüşür dönüşmez fırından alın ve hemen kaplara (8 adet) paylaştırın. Karameli hemen dökmelisiniz yoksa sertleşir. Fırından çıkardıktan sonra da karamelleşmeye devam edeceğini hesaba katın. Kapların içinde sertleşmesi normaldir, piştikten sonra yerken ya da ters çevirerek servis yaparken tekrar sıvı haline dönüştüğünü göreceksiniz. Tek kişilik çanaklar yerine büyük bir çanakta kullanabilirsiniz. Karameli fırından çıkartırken fırın eldiveni kullanın. Hem cam ölçü kabı hem de karamel çok sıcaktır.
Sütü vanilya ve şeker ile kaynatın, altını kapatın ve bekletin. Sıvıların kolay dökülmesi için sürahi gibi ağzı olan derince bir karıştırma kabında 3 yumurtayı el mikseri ile iyice çırpın. Toz şeker, vanilya ve süt karışımını çırpılmış yumurtalara bir eliniz ile ip gibi akıtarak bir yandan da diğer eliniz ile yumurtaların pişmesini önlemek amacıyla hızlı bir şekilde kaşıkla karıştırarak ekleyin. Bu süt yumurta karışımını karamelli kaplara paylaştırın. Ben mari usulü ile sıcak fırında yaklaşık 40 dakika üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
Ben mari usulü : Derin bir fırın tepsisine kapları dizin. Kapların yarısına kadar çıkacak şekilde tepsiyi kaynamış sıcak su ile doldurun. Ve tepsiyi bu şekilde fırına koyun.
Tepsiyi çıkardıktan sonra kapları sudan alın ve ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra soğumaları için buzdolabına koyun. Servis yaparken tabaklara ters çevirebilirsiniz. Dondurma sevenler yanına bir kaşık dondurma da ekleyebilirler.
Afiyet olsun.
Reklamlar