>

4 yemek kaşığı limon suyu (60 ml)
2 yemek kaşığı taze krema
50 dr tereyağ
1/2 tatlı kaşığı ince doğranmış taze fesleğen
Tuz ve karabiber
Limon suyunu bir tavada ısıtın, tuzu, karabiberi, taze kremayı ekleyin ve buharlaşıp bir miktar eksilene kadar kısık ateşte kaynatın. Terayağını küçük parçalar halinde teker teker içine atarak yedirin. Bu işlemi yaparken sürekli karıştırmanız gerekli. Tahta kaşık ya da tel karıştırıcılar kullanabilirsiniz. En son ince doğranmış fesleğeni ekleyin. Karıştırın ve ateşi söndürün. Daha önceden pişirip tabağa yerleştirdiğiniz balıkların üzerine dökün ve hemen servis yapın. Zengin bir sos olduğu için yağsız balıklar, suda haşlanmış, mikro dalgada ya da fırında yağsız pişirilmiş balıklar için idealdir.
Reklamlar