>

4 orta boy patates
250 gr ıspanak
1/2 paket koyu kıvamda krema
Süt
Tereyağ
Tuz, karabiber

Fırını 175 C de ısıtın. Ispanakları yıkadıktan sonra kalın şeritler halinde doğrayın. Bir tavada hafif zeytinyağı ile az kavurun. Patatesleri soyun, ince ince dilimleyin. Robottan geçirebilirsiniz. Bir fırın kabına patateslerin yarısını döşeyin, tuzlayın, biberleyin. Üstüne ıspanakları döşeyin. Ispanakları yarım paket krema ile kaplayın. Geri kalan patatesleri de üzerine döşeyin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Patateslerin seviyesine kadar fırın kabına süt doldurun. Üzerine fındık büyüklüğünde bir kaç parça tereyağ koyun. 1 saat kadar fırında pişirin. Patatesler sütü çekmeli. Üzeri kızarmalı. Bu tarifin en iyi tarafı miktarları kolayca arttırabilmenizdir. Önemli olan ekleyeceğiniz sütün daima patateslerin seviyesinde kalması.
Afiyet olsun.

Reklamlar