>1 yumurta akı
50 gr pudra şekeri
1 tutam tuz

Kullanılmayan yumurta aklarını değerlendirmek için mükemmel bir tarif. Hemen yapacak vaktiniz yok ise yumurta aklarını derin dondurucuda saklayabilir ve daha sonra oda sıcaklığında çözerek kullanabilirsiniz. Fırını 120 C’de ısıtın. Yumurta akını 1 tutam tuz ile derin bir kapta mikseri en yüksek hızda çalıştırarak kar haline gelene kadar çırpın. İyice sertleşip kenarlardan ayrılmaya başladığında yavaş yavaş şekeri karıştırın. İki kaşık yardımı ile ya da krema ile pasta süslemek için kullanılan bez külaha doldurarak yapacağınız minik parçaları pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine dizin. Sıcak fırında 30 dakika pişirin. Sıcak buharın çıkması ve bezelerin nemlenmemesi için fırının kapağını hafif aralık bırakın. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Hafif yumuşak olmaları normaldir. Soğurken sertleşirler. Ancak soğur soğumaz hemen hava geçirmeyen hermetik bir kaba koyun. Dışarda kalırlarsa yumuşarlar. Yumuşayanları sıcak fırında bir kaç dakika ısıtırsanız soğuduklarında tekrar sertleşip eski hallerine dönerler.
Afiyet olsun.

Reklamlar