>

250 gr un
2 yumurta
250 ml süt
150 gr yoğurt
40 gr tereyağ
2 çorba kaşığı (silme) toz şeker
1 tutam tuz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerine koyabileceğiniz malzemeler (tatlı, tuzlu)

Tereyağı nı eritin. Derin bir kapta un, tuz, şeker, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Ortasını açarak içine yumurtaları, yoğurdu ve sütün yarısına yakınını koyun. Tel çırpıcı ile karıştırmaya başlayın. Erimiş tereyağını ekleyin. Topaklar kaybolana kadar karıştırın. Sütü yavaş yavaş dökerek hamura yedirin. Farklı tatlar için limon ya da portakal kabuğu rendesi karıştırabilirsiniz. Hamuru yarım saat dinlenmeye bırakın.
Pişirmeye geçebilirsiniz. Krep tavasını yarım ateşte kızdırın. Bir kaşık ile tavaya dökün. Kendiliklerinden yayılarak daire şeklini alacaklardır. Üzerleri göz göz olana kadar pişirin. Spatula ile diğer taraflarını çevirin. Her iki taraf da pişince bir tabağa alın ve hemen servis yapın. Sıcak sıcak yemeği seviyorsanız hamurun hepsini pişirmeyin. Geri kalanını buzdolabında 2 gün koruyabilirsiniz. Afiyet olsun.
Reklamlar