>1/2 lt soğuk süt
40 gr un
40 gr tereyağ
50 gr kaşar peyniri
tuz, karabiber

Tereyağını ocağın üzerinde eritin. Peyniri rendeleyin. Unu ekleyerek bir kaç dakika kavurun. Ocağın altını kapatın. Bir yandan tel çırpıcı ile karıştırarak diğer yandan sütü yavaş yavaş ekleyin. Yeni süt eklemeden önce topaklar kaybolana kadar karıştırın. Hamur akıcı hale gelir gelmez ocağın altını tekrar yakın. Tüm sütü ekledikten sonra tuzu ve karabiberi ekleyin. Tel çırpıcı ile karıştırmaya devam ederek 4 ila 5 dakika kadar daha pişirin. Kaynama baloncukları belirmeye başlayınca ateşi kapatın. Peyniri ilave ederek karıştırın. Sosunuz hazır. Her türlü sebze graten yemeğinde, krep, lazanya gibi fırın yemeklerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Reklamlar