>2 pırasa
300 gr patates
50 gr tereyağı
1/2 lt süt
30 ml krema
tuz, karabiber
1 tutam muskat (mecburi değil)

Pırasa sevmem diyenlerin bile severek içip “ne çorbası bu bööle enfes” dedikleri, özellikle de kızıma pırasayı sevdirmek için başvurmuş olduğum yöntemin ilk aşamasıdır. Diğer aşamaları da gelecek haftalarda yayınlayacağım. Nihai amaç geleneksel zeytinyağlı pırasa yemeğimizi sevdirmek.
Pırasaları yıkadıktan sonra ince kibritler şeklinde boyuna kesin. Patatesleri soyarak minik küpler şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede erittikten sonra pırasaları ekleyin ve pırasalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5-10 dakika kadar karıştırarak pişirin. Üzerlerine patatesleri ve sütü ekleyin. 10 dk daha pişirin. Ateşi biraz kısın. Kaynama kabarcıkları oluşmaya devam etsin. Süt kabararak taşabilir. Kapağını kapamayın. 10 dk sonra 1 bardak su ekleyin, baharatlarını koyun ve 20 dk kadar hafif hafif kaynatarak pişirin. Altını kapattıktan sonra blender’dan geçirin. Kremayı ekleyerek hemen servis yapın. Çorbayı önceden yapabilirsiniz. Bu durumda kremayı servis için ısıttığınızda ekleyin. Miktarlar yaklaşık iki kişiliktir. Çorbanın kıvamı koyudur. Çok koyu gelir ise su miktarını zevkinize göre biraz arttırabilirsiniz. Ayrıca miktarları kişi sayısına göre rahatlıkla katlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Reklamlar