>

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
3,5 bardak su
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
1/2 paket domates püresi
1/2’şar demet ince ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve nane
1 demet taze soğan
2’şer çay kaşığı kaşığı tatlı kırmızı biber, tuz
Az kimyon
Çevremde kendini kanıtlamış bir mercimek köfte tarifidir. İyice yıkanmış kırmızı mercimeği bir tencerede su ile haşlayın. Su kaynadıktan sonra altını kısın. Mercimek haşlamanın püf noktaları: iyi yıkanmayan mercimek gri bir köpük bırakır. Ben, mercimekleri tel süzgeçe koyarak akan suyun altında su berraklaşana kadar yıkıyorum. Tencerenin kapağını kapatmayın taşar. Mercimekler haşlandıktan sonra suyunu çekmeye yakın 1 bardak bulguru ilave edin. 1 dakika kadar karıştırın. Ocağın altını ve tencerenin kapağını kapatarak dinlenmeye bırakın. Bu arada taze soğanı ve otları kıyın, hazırda bekletin. Kuru soğanı zeytinyağında kavurun ve içine domates püresini ilave ederek bir parça pişirin. Hazırda bekleyen diğer malzemeler ile birlikte büyük bir salata kabının içinde mercimekli bulgur ile karıştırın. Tatlı kırmızı biberi 2 çorba kaşığına kadar çıkarabilirsiniz. Tatlı biber değilde acı biber kullanıyorsanız, miktarını az tutup yerine tatlı biber salçası ekleyebilirsiniz. Ancak biber salçasını domates püresi ile aynı anda ekleyip biraz da pişirmek gerekir. Ne kadar çok ve iyi yoğurursanız köfteleriniz de o kadar lezzetli olur. Ellerinizi kirletmek istemiyorsanız tek kullanımlık eldiven ile çalışın. Karışımı yuvarlak ya da uzun küçük köfteler halinde şekillendirerek bir tabağa dizin. Afiyet olsun.
Reklamlar