>

3 yumurta
17o gr toz şeker
160 gr un
1/3 paket kabartma tozu
150 gr erimiş tereyağ
1 portakal

En dar zamanlarda bile çabucak ve kolayca yapabileceğiniz bir kek. Çayın yanında mükemmel. Arada bir değişiklik yapmak isterseniz, hamura resimdeki gibi bir kaç ceviz içini kırarak ya da çikolata parçaları karıştırabilirsiniz. Her ikisi de portakala çok yakışır.
Kalıbınızı yağlayın ve fırını 180 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın. Tereyağını eritmeye koyun. Bir portakalı sabunla yıkayın ve kabuklarını uygun alet ile ince ince kazıyın ve suyunu sıkın, bekletin. Derin bir kabın içinde 3 yumurta ve toz şekeri beyaz bir karışım elde edene kadar mikser ile çırpın. Kabartma tozunu karıştırdığınız unu azar azar karışıma ekleyerek çırpmaya devam edin. Mikser ile çırpmaya devam ederek erimiş tereyağını da karışıma ilave edin. Daha sonra portakal kabuklarını ve suyunu ilave edin. Ceviz kırıkları ya da çikolata parçacıklarını da bu aşamada ekleyebilirsiniz. Hamuru yağlanmış kalıba dökün. Fırında 40 dakika pişirin. İlk seferde fırın ayarınız tam tutmayabilir. Örneğin benim fırınımın ayarı 10 derece farklıdır. Dolayısıyla ben önerilen pişirme sıcaklığını 10 derece düşük ayarlarım. Afiyet olsun.

Reklamlar